Suomalainen laserteknologiayritys, Welas Oy, on ilmoittanut ryhtyvänsä tukemaan Suomen maajoukkueen keihäänheittäjää, Anni-Linnea Alasta. Tämä sopimus merkitsee uutta kumppanuutta urheilun ja yritysmaailman välillä, joka tuo mukanaan lukuisia mahdollisuuksia niin urheilijalle kuin yritykselle.

Anni-Linnea Alanen avasi ajatuksiaan tulevasta yhteistyöstä ja hänen uransa nykytilanteesta. Hän kertoo tavoittelevansa vuodelle 2024 muun muassa EM-mitalia, paikkaa olympialaisten finaalissa sekä mahdollisesti uutta Suomen ennätystä keihäänheitossa. Kulunut kausi on ollut hänelle merkittävä, sillä se on ollut ensimmäinen vuosi terveenä pitkään aikaan. Syksyn harjoittelu on sujunut hyvin, ja leirit ovat olleet monipuolisia ja antoisia. Alanen kokee myös saaneensa hyvää tukea naisten omalta valmentajalta maajoukkueessa, joka on ollut mukautuvaa ja johdonmukaista.

Alanen nostaa esiin yksilölajin haasteet, erityisesti oikeanlaisten sponsoreiden saamisen ja sitä kautta taloudellisen vakauden matkustamiseen taustajoukkojen kanssa. Hän kuitenkin korostaa yhteistyön tärkeyttä, erityisesti henkisen tuen ja vakauden näkökulmasta: ”On hienoa, kun yhteistyökumppani on kiinnostunut hyvinvoinnistasi ja kannustaa eteenpäin.”

Welas Oy:n toimitusjohtaja, Livio De Cet, ilmaisee odotuksiaan uutta yhteistyötä kohtaan. Hän toivoo yhteistyön kautta Welaksen tulevan tutummaksi myös nuorille. ”Yrityksen kasvun myötä tarvitsemme ajoittain uusia työntekijöitä, mutta nuorten tietoisuuteen emme ole tarpeeksi hyvin noussut”, De Cet kommentoi. Hän myös kehuu Annin osoittamaa henkistä voimaa ja sitkeyttä vaikeuksien kautta vahvistuneena. Lisäksi hän painottaa suomalaisen menestyksen tärkeyttä keihäänheitossa, joka on lähes kansallislaji Suomessa.

Tämä uusi kumppanuus lupaa tuoda mukanaan tukea ja synergiaa niin urheiluun kuin liike-elämään, ja molemmat osapuolet odottavat innolla yhteisen matkan alkua.